Etter at Online Backup er installert er det viktig at datamaskinen er påslått kontinuerlig de første dagene (uken) for at Online Backup skal kunne ta en førstegangs sikkerhetskopiering av alle filene på datamaskinen.

Hvor mange dager dette tar avhenger av hvor mye data du har og hvor høy hastighet du har på internettforbindelsen din. Har du veldig mye data (og liten hastighet på internettforbindelsen) kan det hende at vi snakker om mer enn en uke med opplasting.

Når alle filene er tatt sikkerhetskopiering av vil Online Backup kun laste opp endringer i fremtiden.